Italien. Maten. Kulturen.

Snabbmarinerade kotletter med grönsaker i vinsky

Snabbmarinerade kotletter med grönsaker i vinsky

Benfria kotletter blir lätt torra men med lite lätt marinad på och lagom grilltid så blir dom helt underbara. Innan kotletterna gick på grillen så ställde jag en gjutjärnspanna på den samma och fräste grönsaker som sedan snabbt fick puttra ihop med lite vitt vin och rosmarin. Från att grillen är igång så tar inte denna middagen mer än 15 minuter att fixa. Om du vill ha det lite mer matigt så passar det fint med ris till.

När det kommer till grönsakerna så är det ju egentligen bara att ta det man har till hands och addera efter hur lång tid de behöver i pannan. Jag gillar verkligen zucchini så jag hade i ganska mycket av det och sedan lite annat smått och gott.

4 personer

4 benfria kotletter

Marinad (3 msk chilisås, salt, peppar, chili, 2 msk olivolja och några nypor spiskummin)

2 lökar (1 gul och 1 röd)

2 vitlöksklyftor

1 zucchini

1 dl svarta oliver

1 burk kronärtskockshjärtan

3 tomater

1 dl vitt vin

1 tsk torkad rosmarin

Olivolja, salt och peppar

Färsk persilja

Snabbmarinera köttet genom att blanda ingredienserna till marinaden och sedan pensla på köttet. Sätt på grillen.

Hacka upp grönsakerna i mindre bitar, klyfta lökarna. Sätt en panna på grillen och slå i en skvätt med olivolja. Lägg ner zucchinin och lät fräsa tills den börjar få lite fin färg, tillsätt sedan lökarna och vitlöken och fräs någon minut till. Lägg ner tomaterna, kronärtskockor och oliver i pannan. Slå på vinet samt rosmarinen. Krydda med salt och peppar.

Lägg köttet på grillen, ca 3 minuter per sida ungefär. När kotletterna är klara så är även grönsakerna helt perfekta. Servera med gott bröd och/eller ris om du vill ha det. Toppa med lite färsk persilja.

Har du också Instagram? Följ mig gärna där. Och jag finns även på Facebook där du också kan följa sidan och upptäcka lite bonussaker som inte alltid hamnar på bloggen.

Ha en skön och solig tisdagskväll!


Related Posts

Pollo alla griglia – grillad kyckling med grönsaker och dippsås

Pollo alla griglia – grillad kyckling med grönsaker och dippsås

Svängde förbi slaktaren på vägen hem igår och visste inte riktigt vad jag var ute efter. Men så hittade jag både fina kycklingben och kycklingvingar. Grillad kyckling, lite färska grönsaker och en dipsås blev den perfekta uppladdningen inför kvällens middag. Otroligt enkelt och något alla […]

Braciole di maiale – italienska fläskkotletter

Braciole di maiale – italienska fläskkotletter

Fläskkotletter med ben, så möra att benen släpper under tillagningen. Långkokta med soffritto, vitt vin och kycklingbuljong. Köttet bara faller isär och smälter i munnen och såsen är så makalöst god. Det allra viktigaste tillbehöret är gott bröd så att man kan suga upp alla de […]Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *