Italien. Maten. Kulturen.

Krämig kycklingpasta – Pasta con pollo e dragoncello

Krämig kycklingpasta – Pasta con pollo e dragoncello

Det är verkligen härliga tider nu. Rabatterna på bakgården svämmas över av färska örter, de första morötterna har tagits ur jorden och om någon vecka eller så är nog de första jordgubbarna klara. Köksbordet har flyttat ut och igår käkade vi den här underbara kycklingpastan till sen lunch.

Senap, dragon och senap är verkligen en riktigt bra smakkombination. Därtill vitt vin, citron och ett par klickar creme fraiche. Vi käkade den med färsk tagliatelle, blev superbra. Rätten går också riktigt fort, den tar precis lika lång tid som att koka pastan så middagen eller lunchen kan vara på bordet på under 20 minuter.

4 personer

400 gram kycklingfilé

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 handfull med färsk dragon

1 citron

3 – 4 msk creme fraiche (Eller en skvätt grädde)

2 msk dijonsenap

1 dl vitt vin

Olivolja, salt och peppar

Börja med att finhacka den gula löken och skala + krossa vitlöken. Slå olivolja i en panna och fräs löken ca 3 – 4 minuter. Tillsätt sedan vitlöken och fräs ett par minuter till. Rör om då och då. Samtidigt sätter du på pastavattnet och strimlar kycklingen i lagom stora munsbitar (jag brukar dela filén i två och sedan strimla).

När löken mjuknat lägger du i kycklingen och fräser på den tills den fått fin färg. Lägg i senapen och fräs någon minut innan du höjer värmen och slår på vinet. Ge det ett rejält uppkok och sänk sedan värmen. Klicka i creme fraiche och låt puttra ihop/reducera medans du väntar på att pastan ska bli klar.

Under tiden finhackar du bladen av dragon samt river zest från citronen. Häll av pastan med spara en liten kopp av kokvattnet. Lägg i dragonen och zesten i såsen. Pressa över lite citronsaft och smaka av med salt och peppar. Lägg ner pastan i pannan och blanda runt.

Så ljuvligt gott och enkelt!


Related Posts

Linguine med saffran, örter, smör och rostad vitlök

Linguine med saffran, örter, smör och rostad vitlök

Hemma hos oss gillar vi pasta till grillat, det är sedan gammalt. Och den här saffranspastan med rostad vitlök, smör och hutlösa mängder örter är helt underbar. Toppas med rostade nötter om man vill, även om jag personligen avstår. Perfekt till grillad fisk och kyckling […]

Pollo alla erbe – örtkyckling

Pollo alla erbe – örtkyckling

Min vän Massimo har varit snäll att dela med sig av ett riktigt kanonrecept på örtkyckling. Och jag trodde aldrig att det skulle vara så enkelt. Marineringen med yoghurt förvånade mig något då det ofta är något en förknippar med indisk matlagning. Men dom blir […]



2 thoughts on “Krämig kycklingpasta – Pasta con pollo e dragoncello”

  • Den här rätten blev så jäkla god! Jag hade tyvärr ingen färsk dragon så jag smulade torkad tillsammans med crème fraîchen och tillsatte även lite kycklingfond. Ett fantastiskt recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *