Italien. Maten. Kulturen.

Pollo al forno – ugnskyckling

Pollo al forno – ugnskyckling

Det här en riktig simpel rätt med få ingredienser och med kort tillagningstid. Att allt görs i en panna gör det ju inte sämre heller. Klyftpotatis, saftiga kycklingfiléer och ärtor som kokats in med grönsaksbuljong. Ugnskyckling Mycket smak och en perfekt vardagsmiddag som smakar så där lite extra.

Dryga halvtimmen får man räkna med att det tar beroende på storleken på kycklingfiléerna. Men medans allt går klart i ugnen hinner man både fixa sallad, duka och släng i en tvättmaskin.

Pollo al forno

april 3, 2018
: 4
: medium

By:

Ingredients
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 – 10 potatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Torkade örter
  • 250 g ärtor
  • 1 gul lök
  • 3-4 dl grönsaksbuljong (hemmagjord, tärning eller fond)
  • Olivolja, salt, peppar, socker och peperoncini
Directions
  • Step 1 Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Skala potatisen och klyfta den. Hetta upp lite olivolja i en stor stekpanna som tål att vara i ugnen. Stek potatisen i ca 10 minuter tills att den fått fin färg. Lägg över på ett fat. Under tiden kan du gnida in kycklingen med salt, peppar, valfria torkade örter och lite smulad pepeoncini.
  • Step 2 Tillsätt lite olja i pannan som du stekt potatisen och fräs sedan de skalade vitlöksklyftorna ett par minuter, lägg sedan i kycklingfiléerna och stek tills de är gyllenbruna runt om. Lägg tillbaka potatisen i pannan och slå på en skvätt vitt vin och brässera ur pannan. Sätt sedan in pannan i ugnen och låt potatis och kyckling gå färdigt, tar ca 15 – 20 min. (Kolla så att kycklingen är klar)
  • Step 3 Under tiden pannan står i ugnen så slår du på lite olivolja i en mindre kastrull och lägger i en finhackad gul lök. Fräs på ett par minuter och lägg sedan i ärtorna + grönsaksbuljong, 2 tsk socker och vatten. Jag brukar ha egen grönsaksbuljong i frysen men man kan använda en bra fond/ekologisk tärning som alternativ. Koka på ganska hög värme tills att all vätska kokat in.
  • Step 4 Ta ut pannan ur ugnen och slå på ärtorna. Salta och peppra om det behövs.


Related Posts

Krämig kycklingpasta – Pasta con pollo e dragoncello

Krämig kycklingpasta – Pasta con pollo e dragoncello

Det är verkligen härliga tider nu. Rabatterna på bakgården svämmas över av färska örter, de första morötterna har tagits ur jorden och om någon vecka eller så är nog de första jordgubbarna klara. Köksbordet har flyttat ut och igår käkade vi den här underbara kycklingpastan […]

Pollo alla erbe – örtkyckling

Pollo alla erbe – örtkyckling

Min vän Massimo har varit snäll att dela med sig av ett riktigt kanonrecept på örtkyckling. Och jag trodde aldrig att det skulle vara så enkelt. Marineringen med yoghurt förvånade mig något då det ofta är något en förknippar med indisk matlagning. Men dom blir […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *