Italien. Maten. Kulturen.

Riso con pollo parmigiana – kycklingpanna med ris och parmesan

Riso con pollo parmigiana – kycklingpanna med ris och parmesan

Hos oss är det över 3 veckor kvar till skolstart, en får vara glad att bo i ett land med ett av Europas längsta sommarlov. Men det skadar ju aldrig att träna lite snabbare rätter för det kommer ju snart en hektisk vardag trots allt. Den här kycklingpannan är så himla god och passar ju då perfekt. Älskar smaken av kycklingen som fått brässera ihop med lök i smör och vin, kycklingbuljongen, ris och härliga smak av parmesan och krämighet från en skvätt grädde. Och klar på 30 minuter. Kidsen hemma älskar den här rätten.

Och eftersom den sköter sig själv i princip hela tiden så hinner en både duka bordet, fixa en skön sallad och kanske ta sig ett glas vin om en känner för det. Helt perfekt tajming!

4 personer

400 gram kycklingfilé

2.5 dl långkorningt ris (Brukar köra med basmati)

3 msk smör

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

Torkade örter (Jag hade i mejram, oregano, basilika och persilja idag)

1 dl vitt vin

8 dl kycklingbuljong

1.5 dl parmesan

1.5 dl grädde

Salt och peppar

Börja med att tärna upp kycklingfiléerna och lägg undan på ett fat. Hacka lök och finhacka vitlöken.

Sätt en större panna (som har lock) på spisen och klicka i smöret. Fräs löken 3 – 4 minuter och tillsätt vitlöken efter halva den tiden. Lägg sedan ned kycklingbitarna och bryn ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och dina favoriter bland torkade örter. Höj värmen och slå på vinet som du låter koka in. Skrapa ur botten ordentligt med en träsked.

Tillsätt riset och kycklingbuljongen och låt koka upp ordentligt. Täck med lock, sänk värmen och låt koka i ca 15 minuter (kolla på rispaketet när det gäller koktid)

Ta av från värmen och rör ned riven parmesan och blanda i grädden. Rör om noga och smaka av med salt och peppar.

Ställ fram och servera gärna med lite extra parmesan och bladpersilja.

Fantastiskt gott! Har du också Instagram? Följ mig gärna där. Och jag finns även på Facebook där du också kan följa sidan och upptäcka lite bonussaker som inte alltid hamnar på bloggen.


Related Posts

Krämig kycklingpasta – Pasta con pollo e dragoncello

Krämig kycklingpasta – Pasta con pollo e dragoncello

Det är verkligen härliga tider nu. Rabatterna på bakgården svämmas över av färska örter, de första morötterna har tagits ur jorden och om någon vecka eller så är nog de första jordgubbarna klara. Köksbordet har flyttat ut och igår käkade vi den här underbara kycklingpastan […]

Pollo alla erbe – örtkyckling

Pollo alla erbe – örtkyckling

Min vän Massimo har varit snäll att dela med sig av ett riktigt kanonrecept på örtkyckling. Och jag trodde aldrig att det skulle vara så enkelt. Marineringen med yoghurt förvånade mig något då det ofta är något en förknippar med indisk matlagning. Men dom blir […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *