Italien. Maten. Kulturen.

Insalata di pasta con pollo e ricotta

Insalata di pasta con pollo e ricotta

Ricotta fungerar till mycket mer än godsaker. Den här pastasalladen med kyckling och ricotta är helt fantastisk. Krämig och härlig smak från den färska basilikan. Superenkel att göra – koka pastan och bara blanda ihop. Det enda som behöver ”hackas” är tomaterna.

Idag gjorde vi den som sagt med kyckling i själva salladen men det är riktig god på egen hand också, till grillat inte minst. Jämfört med många andra feta pastasallader så är den här ganska nyttig, fetthalten brukar ligga runt 13 – 15 % i ricotta. Och pastasallader är ju helt perfekt när det är sommar, varmt och soligt. Går snabbt att göra lätt att förbereda i förväg om man så vill.

Två andra supergoda pastasallader hemma hos är den här, ungarnas favorit, med spagetti och salami och den som jag själv gillar oerhört mycket – pastasallad Bruschetta. En helt annan sallad som jag verkligen tycker du ska testa är läsarnas favorit – ett av de mest lästa recepten här på Minervino faktiskt – Insalata di patate, en krämig och helt underbar potatissallad.

Vill du som vi ha kyckling i så kan du antingen steka kycklinglårfiléer och strimla ned. Eller om du är lite lat, som vi var, köp en färdiggrillad. Dressingen är ju ricottan i sig och jag brukar bara spetsa den lite med torkad oregano och vitlök.

Men till receptet då..

4 personer

320 gram pasta (Valfri kort variant)

1 färdiggrillad kyckling (Eller 500 gram kycklinglårfilé om du steker själv)

500 gram körsbärstomater

200 gram majs

1 kruka basilika

200 gram ricotta

1 vitlöksklyfta

Salt, peppar, torkad oregano

Sätt på pastavattnet och salta det ordentligt. Under tiden halverar du körsbärstomaterna och lägger ner i en bunke tillsammans med majsen. Dela kycklingen i lagom bitar och lägg i. Lägg ricottan i en mindre skål och tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor och 1 tsk oregano. Blanda ihop.

Koka pastan al dente, häll av, och kyl ner (Men spara en liten skvätt av kokvattnet i en kopp). Häll pastan i bunken och tillsätt ricottan. Riv basilikablad över och slå sedan på din slatt med kokvatten (gör att det blir lättare att blanda). Salta och dra några varv med svartpepparkvarnen. Blanda ihop och servera direkt.

Perfekt med lite gott bröd till under ett parasoll. Eller i köket med för den delen..

Har du också Instagram? Följ mig gärna där. Och jag finns även på Facebook där du också kan följa sidan och upptäcka lite bonussaker som inte alltid hamnar på bloggen.


Related Posts

Insalata di spaghetti

Insalata di spaghetti

Insalata di spaghetti – sommarens pastasallad! Och den kom till helt av tillfälligheter. Vi var ute en helg för ett par veckor sedan och campade och hade tagit med det mesta i matväg. Ena kvällen åt vi spagetti med tomatsås och som vanligt kokade jag […]

Insalata di pasta bruschetta

Insalata di pasta bruschetta

Idag blir det pastasallad bruschetta, en riktig sommarpastasallad. Jag älskar verkligen bruschetta. Och att göra det som en, något modifierad, pastasallad är fantastiskt gott. Perfekt till grillat eller som en vegetarisk pastasallad med massor av härliga smaker. Förutom de klassiska ingredienserna till bruschetta så har […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *