Italien. Maten. Kulturen.

Pasta Vesuviana

Pasta Vesuviana

Min syster kallar den här rätten för den ultimata singelmiddagen. Få ingredienser, går fort, smakar ljuvligt och minimalt med disk. Och det är verkligen ett busenkelt recept, men vilka smaker! Vesuviana – uppkallad efter den mäktiga vulkanen Vesuvius är denna pasta just sådan – en explosion av smaker från medelhavet. Den som påstår att vegetarisk mat är trist och smaklös har absolut helt fel. Enkel att göra med mycket smak – perfekt en vardagskväll när middagen skulle varit på bordet för en kvar sedan.

Även om det är, eller snarare just därför, enkel mat så var noga med att välja bra råvaror. Hitta goda oliver, bra tomater på burk och en schysst mozzarella. Det gör verkligen skillnad. Och vill man ha något proteinrikt i så kan man ju alltid addera en burk tonfisk om man vill.

4 personer

1 rödlök

1 färsk röd chili (Eller torkad peperoncini)

1 burk med hela tomater

100 gram mozzarella

2 msk kapris

2 dl svarta oliver

En handfull basilikablad

Börja med att hacka löken och chilin. Hetta upp en panna med olivolja och fräs på detta på medelvärme under omrörning och medans du sätter på pastavattnet. Löken ska inte ta färg och blir det lite torrt i panna så ta en skvätt vatten från pastakastrullen och häll i pannan.

Hacka sedan kaprisen och oliverna lite grovt. Slå på tomaterna och hacket i pannan. Mosa tomaterna med en träslev. Ungefär nu så borde ditt pastavatten koka och det är dags att lägga i pastan. Under tiden som pastan kokar så låter du såsen puttra vidare. Under tiden skivar du mozzarellan och skär sedan i stavar innan du sedan skär små kuber av dem.

Häll av pastan och lägg ned mozzarellan i pannan. Låt det smälta något innan du slår på pastan och kastar runt allt i pannan till en härlig röra. Salta och peppra. Hacka lite basilika och strö över.


Related Posts

Pasta di costata di manzo

Pasta di costata di manzo

Häromdagen lagade jag en riktigt skön pasta med entrecote – pasta di costata di manzo. Självklart till tonerna av lite härlig italiensk musik som sig bör. Ja, just det. Du har väl inte missat min alldeles italienska spellista på Spotify? Helt perfekt när du vill […]

Pasta con crema di peperoni e salame

Pasta con crema di peperoni e salame

Minervino har varit på paus ett tag nu, sorry för det. Livet har kommit lite emellan med mycket utlandsresor i jobbet, familjeliv och en flytt till större hus. Nu hoppas jag att vardagsrutinerna har kommit in så pass att Minervino åter kan rulla på med […]Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *