Italien. Maten. Kulturen.

PEPERONI DI TONNO E PANGRATTATO

PEPERONI DI TONNO E PANGRATTATO

Den här härliga rätten brukar jag normalt sett göra med brödsmulor och tonfisk som bas. Men eftersom jag hade lite ris över efter gårdagens middag så bytte jag ut brödsmulorna denna gång. Båda varianterna är supergoda även om jag nog tycker att den med brödsmulor är snäppet godare. Enkel rätt som tar en dryg halvtimme att få till. Perfekt som en lättare middag och blir det några över så har du en toppen lunch för morgondagen. Riktigt goda även att äta kalla.

Och så det här med tonfisk, sådan vi köper på burk eller i konserv menar jag då. Nästa vecka kommer mitt brandtal om tonfisk här på bloggen + hur du gör södra Italiens godaste tonfiskpasta. Valet av råvaror är svårt att fuska med, särskilt när det kommer till rätter med tydliga och enkla smaker. Så i avvaktan på mitt brandtal om tonfisk och pastareceptet så kan jag bara än en gång uppmana eder alla att välja råvaror med omsorg.

Så tillbaka till dagens recept som du gärna får testa och återkomma med betyg på. När det serveras hemma hos oss verkar det inte spela någon roll hur många extra paprikor jag gör, fatet brukar alltid vara barskrapat. Det är som sagt en lättare rätt så är man utsvulten kan man ju kombinera med en god sallad eller lite matigare antipasti innan. Eller varför inte en soppa som förrätt?

4 portioner

8 röda paprikor

Vitt bröd från gårdagen (Eller ris som jag använde idag)

1 dl riven parmesan

2 burkar bra tonfisk i olja

Persilja

1 – 2 msk kapris beroende på smak

Olivolja, salt, peppar

Persilja och citron till servering

Dela alla paprikorna på mitten och ta bort frön och de vita innerväggarna. Smörj insidan med olivolja och lägg upp dom i ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda övriga ingredienser – smulat vitt bröd, parmesan, tonfisken, finhackad persilja och kaprisen. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet kapris i allmänhet i salt och här i Italien är de supersalta. Fyll alla paprikorna med blandningen. (Använder du ris så sprinkla gärna över lite extra olivolja då riset överst kan ha en tendens att bli hårt annars)

Sätt in i ugnen ca 20 – 25 minuter. Perfekt med lagom tid för att duka bordet och slänga ihop en skön middagssallad. Njut – vardagsmat när den är som bäst!


Related Posts

Tonfisksallad med het dressing

Tonfisksallad med het dressing

Sommartider (Snart i alla fall)! Och då blir det också salladstider, perfekt lunch på varma dagar. Tonfisksallad är ju supergott och jag brukar toppa min variant genom att buljongkoka riset och göra en egen Rhode island med lite mer hetta i. Och ägg och gröna […]

RIGATONI AL TONNO

RIGATONI AL TONNO

Förra veckan gjorde jag tonfiskfyllda paprikor samtidigt som jag utlovade ett brandtal för bra tonfisk + mitt bästa recept på pasta med tonfisk. Nu är det dags! Färsk tonfisk i all ära men i vardagen så tror jag många av oss föredrar den konserverade varianten, […]



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *