Italien. Maten. Kulturen.

Snabba pizzabullar

Snabba pizzabullar

Världens enklaste pizzabullar. Löjligt goda och perfekta som fredagsmys eller till buffébjudning. Fungerar fint kalla som picknickmat också. Och ska man göra många är det bara att förbereda degrullen och lägga in i kylen tills det är dags att grädda dem.

Jag brukar oftast göra dem på min enkla pizzadeg som inte kräver någon jäsning, går hur snabbt som helt. Självfallet går det att fuska och köpa en färdig pizzarulle i mataffären, då går det ännu snabbare. Pizzabullarna ska inte ha för mycket fyllning, då blir pizzarullen ganska jobbig att hantera och risken är att innehållet flyter ut under gräddningen. Jag håller det enkelt – passerade tomater, kokt italienk skinka (prosciutto cotto) massor av färsk basilika och mozzarellost av bästa kvalité. Så vansinnigt gott!

Om du vill testa att göra den på min supersnabba pastadeg så hittar du det receptet här. Annars går det som sagt alldeles utmärkt att köpa en färdig rulle med pizzadeg.

15 pizzabullar

1 sats med pizzadeg eller färdigköpt på rulle

2 msk olivolja

10 skivor prosciutto cotto (Eller annan kokt skinka av hög kvalité)

120 gram mozzarella (Ta en lite bättre variant)

1 rejäl näve med färsk basilika

Några matskedar riven parmesan

1 dl passerade tomater

Salt, peppar och torkad oregano

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.

Färdigställ pizzadegen och forma till en större rektangel, eller använd den färdigköpta. Pensla ovansidan av degen med olivolja. Häll de passerade tomaterna i en liten skål och addera salt, lite nymalen svartpeppar och en nypa socker om det behövs. Bred ut såsen på pizzan med undvik att lägga ända ut till kanten, spara någon cm.

Lägg ut skinkskivorna och strö över generöst med grovriven basilika. Strö över smulad mozzarella. Rulla ihop längs med den långa sidan så att du får en enda lång rulla. Skär upp rullen i ca 15 delar och ställ pizzabullarna med snittytan nedåt på plåten.

Pensla ovansidan med lite olivolja, strö över en nypa parmesan och lite torkad oregano om du vill. Sätt in plåten i ugnen och ta ut bullarna när de fått fin färg, 10 – 13 minuter beroende på ugn.

Perfekt fredagsmys eller plockat!


Related Posts

Pizzette al pomodoro e mozzarella – italienska minipizzor

Pizzette al pomodoro e mozzarella – italienska minipizzor

Älskad av både stora och små – pizzette al pomodoro e mozzarella. Härliga minipizzor som man kan toppa med precis vad man känner för. Jag gillar det enkla med egen tomatsås, mozzarella och ett basilikablad. Man behöver inte göra mer, det blir så otroligt gott. […]

Pizza di pasta sfoglia – snabb pizza

Pizza di pasta sfoglia – snabb pizza

Att göra pizza på smördeg är ju inget nytt även om det är ett av de abslout enklaste sätten att snabbt få en ruskigt god pizza på bordet. Självfallet kan en toppa den med de vanliga favoritingredienserna men jag skulle verkligen vilja föreslå att du […]Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *