Italien. Maten. Kulturen.

Fritelle di zucchine – Zucchini fritters

Fritelle di zucchine – Zucchini fritters

För mig går musik och matlagning hand i hand. Ur högtalarna i köket strömmar toner av både gammalt och nytt och jag fullkomligen älskar gamla italienska klassiker. Jag hoppas våra närmaste grannar gör det också…

På Minervinos spellista finns några av mina favoritlåtar men den skulle kunna göras så oändligt mycket längre. Men 30 låtar blev liksom lagom. Hoppas du vill lyssna igenom och kanske sätta på lagom hög volym nästa gång du ska svinga kastrullerna i köket i sann italiensk anda. Och har du någon riktig favoritlåt på italienska? Tipsa gärna i kommentarsfältet – kul att upptäcka nytt.

Kanske kan dessa härliga zucchini fritters vara något att laga till toner av Renato Carosone, Mina,  Lucio Dalla m.fl. De är perfekta som lunch eller som en lättare middag. Parmesan och mynta blir en härlig smaksättning till de här matiga ”grönsaksbiffarna”. En sallad och en kall sås till och till och man har en fantastisk god och nyttig lunch eller middag.

4 personer

400 gram zucchini

300 gram potatis (vanlig eller sötpotatis)

4 färska lökar (Med det gröna)

1 handfull med myntablad (Kan bytas mot basilika eller andra färska örter)

1 dl parmesan

2 ägg

1.5 dl vegetabilisk olja

1 dl mjöl

Salt och peppar

Riv potatisen och zucchinin och pressa ur så mycket vätska du bara kan. Lägg i en skål med finhackad lök och mynta. Salta och peppra. Tillsätt sedan mjölet, äggen och riven parmesanost. Blanda ihop till en jämn smet.

Hetta upp oljan i en panna, medel till hög värme. Ta motsvarande en rejält stor köttbulle av smeten och lägg ned i pannan. Platta till och fortsätt tills pannan är full. Stek i ungefär 2 minuter per sida tills de är gyllenbruna. Lägg på ett fat med hushållspapper så att de kan rinna av. Håll varma och stek resten av smeten.

Servera med en härlig sallad och en kall sås. Ljuvligt gott!

Har du också Instagram? Följ mig gärna där. Och jag finns även på Facebook där du också kan följa sidan och upptäcka lite bonussaker som inte alltid hamnar på bloggen.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *