Italien. Maten. Kulturen.

Frittata speziale

Frittata speziale

Planen var att jag skulle göra en vanlig frittata till dagens brunch. Ni vet en sån där italiensk omelett med tunt skivad potatis vändstekt i stekpanna. Men experimentlustan föll på och jag bestämde istället för att göra en ugnsvariant på frittata. Det blev makalöst gott!

Så istället för att skiva potatisen så rev jag den grovt. Blandade ihop med ägg, ärtor, parmesan och kryddor. Jag hade också i lite 00 mjöl för att få lite fluffighet. In i ugnen och 30 minuter senare var det perfekta tillbehöret till brunchen färdigt.

Passar som sagt perfekt till brunch men även som tillbehör till lunch eller middag. Vad man har i kan man så klart variera och jag kan tänka mig att lite god salami eller tärnad proscuitto cotto är alldeles utmärkt. Det här receptet får fortsätta att utvecklas med tiden helt enkelt.

Den är supergod nylagad och varm men perfekt att förbereda och ställa in i kylen för att sedan servera kall som tillbehör.

1 ugnspanna

3 ägg

6 rivna potatisar

1 dl riven parmesan

1 dl gröna ärtor

0.5 dl 00 mjöl

2 tsk Torkade örter (Jag hade en färdig blandning Provencale)

Salt och peppar

Superenkelt – blanda helt enkelt alla ingredienser i en skål och blanda runt noga. Lägg ett bakplåtspapper och häll ut smeten. Platta till ordentligt och se till att det är ett tunt lager över hela plåten. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Frittatan ska ha fått fin färg och om den är lite ”blek” så kan du alltid avsluta med grilläge i några minuter.

Ta ut och strö över lite extra parmesan. Klart för servering!



Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *